5-10 juli landbouw-actiekamp

Van 5  tot en met 10 juli organiseert ASEED in Den Bosch een  6-daags kamp met praktische workshops, trainingen, discussies, lezingen,  sprekers, en actie voor goede ecologische initiatieven,  alternatieven  voor industriële landbouw, voor een andere voedselketen, tegen gentech  en vleesindustrie, en meer…

Weet jij  waar jouw eten vandaan komt? Wil jij ook de voedselproductie in eigen  handen nemen en helpen om de voedselketen tussen boer en consument  korter maken? Meer weten over de strijd tegen gentech en industriële  landbouw die wordt gedomineerd door grote bedrijven? Wil je acties  organiseren tegen de vleesindustrie en de import van diervoeder? Ben je  ook geïnteresseerd in het produceren van je eigen voedsel op een  duurzame, klimaatneutrale, autonome en sociale manier? En niet bang om  vieze handen te krijgen in een workshop? Dit en meer komt aan bod  tijdens het kamp. Dit is een uitnodiging voor activisten, slow-foodies,  boeren, tuinders, students, dierenvrienden en mensen die vaardigheden  over duurzame landbouw willen leren en uitwisselen. Zet het in je agenda  en kom meedoen!

Vorig jaar vond in de Flevopolder het eerste Landbouwactiekamp plaats. Door zo’n 70 mensen werd drie dagen bij een bioboer gekampeerd voor een programma vol interessante workshop en acties tegen een gentech-proefveld en het groenwassen van soja. Volgens de deelnemers was het kamp voor herhaling vatbaar. Daarom komt er dit jaar een tweede editie met weer een interessant programma met trainingen, workshops, actie en gezelligheid voor activisten, slow-foodies, boeren en tuiniers, studenten, dierenvrienden en verder iedereen die kennis en vaardigheden over duurzame landbouw en activisme wil opdoen en uitwisselen.

Dit jaar verwachten we wat meer deelnemers vanuit omliggende landen. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om internationale campagnes voor voedselsoevereiniteit, het behoud van vrije zaden en het recht op land te bespreken.

De voorbereidingsgroep kan nog heel wat hulp gebruiken bij de organisatie en voor concrete klusjes! Wil je helpen met het verspreiden van posters en flyers, het regelen van materialen, het voorbereiden van acties, het geven of organiseren van workshops of andere klussen? Neem dan even contact op met landbouwactiekamp@aseed.net .  Updates over het programma, de locatie en praktische zaken zal te vinden zijn op: www.landbouwactiekamp.net.

 Zaterdag 7 juli is er een speciale landbouw/infomarkt op het terrein waar je je eigen bijdrage aan een gezonde voedselketen kunt neerzetten. Dus kom met plantjes, zaden, boeken, stekkies, fruit, informatie enz. Belangstellenden kunnen een kraam reserveren via landbouwactiekamp@aseed.net

De organisatie streeft naar een brede participatie en doet een laatste oproep aan ieder die wil meedoen dus als je:

  een workshop, vaardigheidsuitwisseling of training wilt geven;

  een gastspreker wilt zijn of wilt voorstellen;

  met je groep mee wilt doen aan de netwerk-sessie;

  op het kamp een info/boek-kraam wilt reserveren;

  een voorstel hebt voor het avondprogramma (film/band/optreden etc.),

  een voorstel hebt voor een actie

 ..…meldt dat dan onmiddelijk via landbouwactiekamp@aseed.net

Meer informatie over locatie, inhoud en programma is te vinden op www.landbouwactiekamp.net                                       Tot ziens,  ASEED Europe, agrokamp  en het RTS team.