Agenda

7 febr. start nieuwe reeks van 6 debatten in de Rode Hoed

8 maart  Dag van de Stadslandbouw, Almere, 100 of 150 euro p.p. 

10/11 maart: (gratis) Zadenruilbeurs en workshops, o.a. over stadslandbouw,  georganiseerd  door ASEED

 ====================

debatten Rode HoedAmsterdam, vanaf 7 feb : zie http://www.clm.nl/actueel/Debatreeks2012.html

=====================

8 maart dag van de stadslandbouw: o.a. Wayne Roberts, van Totonto Food Policy council; inspiratiesessies (praktijkvoorbeelden); bestuurdersbijeenkomst, etc.  zie http://www.dagvandestadslandbouw.nl/programma.html. Georganiseerd door o.a.  ministerie ELI, WUR. Netwerk platteland, Rabobank

======================

Zadenbeurs “Reclaim the Seeds”, en workshops/debat

10-11 maart 2012 , Plantage Doklaan 8, Amsterdam

 

Voordat komend jaar alle zaden en planten weer de grond in kunnen vindt in het weekend van 10 en 11 maart 2012 in Amsterdam de zadenbeurs “Reclaim the Seeds” plaats. Het wordt een evenement waar tuinders, mensen met een volkstuin en collectieven zaden kunnen ruilen, weggeven en verkopen. Hiermee willen we bereiken dat de diversiteit aan groente en andere voedselgewassen behouden blijft en dat de zaden uit handen blijven van grote agro-bedrijven. Er staan ook workshops, presentaties, debat, een informatiemarkt en een manifestatie op het programma. Het is dus nadrukkelijk ook een weekend voor mensen zonder tuin die wel geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Zaterdag 10 maart: “Think global”

Bij de zadenmarkt op zaterdag is er naast kraampjes met zaden uit Nederland ook een aantal collectieven uit het buitenland die zijn gespecialiseerd in het in stand houden en verspreiden van een grote diversiteit aan fruit- en groentegewassen. Met verder een infomarkt, workshops, films, debat, eten, muziek.

Zondag 11 maart: ‘Act Local’

Op zondag is er meer aandacht voor initiatieven om meer lokaal en regionaal voedsel in de stad te krijgen. Met presentaties van lokale voedselinitiatieven en uitwisselingen van ervaringen, praktische workshops, films en een actie.

Reclaim the Seeds wil met de zadenbeurs bijdragen aan: – het in stand houden van de diversiteit van voedselgewassen en het ondersteunen van de organisaties en individuen die zich hier mee bezig houden, – het onder de aandacht brengen van het belang van soortendiversiteit in de landbouw, – het betrekken van meer mensen bij het zelf gebruiken van vrije zaden en mogelijk zelfs actief bewaren en uitwisselen van zaadgoed.

Wij steunen de Europese campagne voor Zaadgoedsoevereiniteit. Zaden zijn de oorsprong van ons voedsel. Toegang tot en diversiteit van zaden is van levensbelang. Centraal in het plenaire debat tijdens het weekend staat het begrip ‘zaadgoedsoevereiniteit’ nu en in de toekomst.

Voor een plekje op de zadenmarkt, een infostand, een bijdrage aan het programma, aanmelden of andere vragen, kun je contact opnemen via reclaimtheseeds@aseed.net. Maar je kunt ook gewoon langskomen op 10 en 11 maart! De zadenmarkt op zaterdag begint om 11 uur. Kijk voor het programma op de website.

Voor meer info hou  in de gaten: http://www.reclaimtheseeds.nl