De Voedsel Anders karavaan trekt rond; volgende haltes de Drechtsteden en Amsterdam!

De eerste pleisterplaats was Den Haag. Zie hier een indruk. Do. 21 t/m zaterdag 23 juni gaan boeren en burgers in gesprek in Dordrecht, Rotterdam en op boerderij Landzicht, rondom de voorstelling ‘Koning van het grasland’, en Amsterdam bruist za. 23 en zo. 24 juni van de voedsel-aktiviteiten:

‘In de prachtige zalen van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in amsterdam  organiseert ‘Voedsel Anders’ een brede en interactieve bijeenkomst om elementen aan te dragen voor een concreet en ambitieus Amsterdams voedselbeleid. Dat doen we in het ‘We Feed the City’ event, dat valt in het vijfdaagse ‘We Make the City’ festival. We gaan plannen en praktische ideeën uitwisselen over een gezonde voedselomgeving, bevorderen van korte ketens, stadslandbouw en groen in de stad, voedseleducatie, compostering, tegengaan van voedselverspilling en zorgen dat het voedsel dat we van ver weg halen op duurzame en eerlijke wijze wordt geproduceerd.  Bekijk het programma en volg de updates op Facebook.’

Daarna volgen nog: 

17 en 18 augustus   Dronten, Roggebotstaete
22 september   Barneveld
29 september  Wageningen centrum (ovb)
4 oktober   Nijmegen Landgoed Grootstal
27 oktober  Venlo (voor Noord-oost Brabant en Noord-Limburg)
[/su_table]

 

(voor meer over de programma’a zie website)

Overal gaan we waaardevolle verhalen ophalen waar we iets aan hebben voor de voedseltransitie. (Hoe ziet ‘voedsel Anders’ die transitie? Zie het Voedsel Anders manifest.)

Op veschillende pleisterplaatsen wordt gesproken over een nieuwe gemeentelijke voedselstrategie. Handig dat Voedsel Anders al 10 suggesties heeft gedaan om de lokale discussie te stimuleren. Aan de foodies om dit op te pakken!