Demonstreer op 10 oktober mee tegen TTIP (en CETA) !

De demo begint om 13.00 uur op het Jonas Daniël Meijer Plein in Amsterdam. Na afloop zijn er nog workshops, o.a. over de betekenis van TTIP voor de landbouw. Zie verdere info op www.stopTTIP.nl  Daar kun je ook nog de petitie tekenen – we hopen voor 10 oktober in Europa de drie miljoen handtekeningen te halen, dus help mee dat aantal te bereiken. 

CETA verdrag

De onderhandelingen over het CETA-verdrag (tussen de EU en Canada) zijn afgerond. Het verdrag bevindt zich nu in de ‘legal scrubbing’-fase en waarschijnlijk moeten Europese regeringen en het Europees Parlement binnen zes maanden besluiten of ze met het verdrag instemmen. Als ze dat doen wordt TTIP via de achterdeur alvast binnengehaald want veel Amerikaanse bedrijven hebben een Canadese poot. Als ze hun zin niet krijgen via TTIP kunnen ze het via CETA proberen.

 

Zie de website voor Het TTIP Forum (workshops) dat om 16.00 uur begint. In de eerste ronde is er ook een over de gevolgen van TTIP voor de voedselvoorziening. 

TTIP en voedsel

Welke gevolgen zal TTIP mogelijk hebben voor landbouw en onze voedselvoorziening? Met Guus Geurts (Platform Aarde Boer Consument), Bart Combee (directeur Consumentenbond), Sieta van Keimpema (voorzitter van de melkveehoudersorganisatie Dutch Dairymen Board, en vice voorzitter van de European Milk Board) en Ingrid Jansen (voorzitter van Nederlandse Vakbond Varkenshouders).