Europese boeren protesteren tegen het huidige Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB).

In mei vinden in Brussel onderhandelingen plaats voor het GLB tot 2027 binnen een trialoog tussen de Europese Commissie, de Europese Raad van Landbouwministers en het Europees Parlement.

Zie ook op Twitter: Good Food Good Farming: @GFGFActionDays  
En hier de link naar het platform Good Food Good Farming, waarin we samenwerken met andere Europese maatschappelijke organisaties rond het GLB. Daar vind je ook de foto’s.
 

Hierboven  enkele boeren die hun stem lieten horen. De boeren zijn niet tevreden zijn met de resultaten van de besprekingen over het GLB (Gemeenschappelijk Landbouw Beraad). Dat wordt niet echt ‘groener en eerlijker’.

Zoals al in ons bericht van 10 maart uitgelegd werd: als iets in het Europees Parlement is aangenomen wil de Europese politiek dat niet zomaar uitvoeren; dan gaan de punten nog het Brusselse onderhandelingscircuit in, trialoog genaamd. Hierin onderhandelen niet twee maar drie partijen (Commissie, Europese Raad en het Parlement) over een compromis.   De ’trailoog’ onderhandelingen worden waarschijnlijk in mei of juni  afgeronden er zijn belangrijke vergaderingen op 25 en 27 mei, o.a. met alle landbouw ministers.

Laaat nu ook JOUW stem horen!  STUUR S.V.P. deboodschappen van de boeren DOOR! 

De boodschap kan naar je bekenden, maar ook naar

Vice-President van de commissie Frans Timmermans: @TimmermansEU

Janusz Wojciechowski: @jwojc  (Commissaris voor Landbouw)

Portugese minister voor landbouw: Maria do Céu Antunes: @MariaCeuAntunes (Portugal is dit half jaar voorzitter van de EU)

Rapporteur voor het Europees Parlement: Peter Jahr: @peter_jahr

En minister Schouten  @carolaschouten