21/22 november: volgende stappen m.b.t. GLB in Europees Parlement

Wanneer

21/11/2018 - 22/11/2018    
Hele dag

De Commissie-voorstellen voor het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB, ofwel de CAP, Common Agricultural Policy voor 2020-27)  zijn een paar maanden geleden al binnengekomen bij de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

Daar kunnen de komende tijd amendementen op ingediend worden. Op de website van die landbouwcommissie vind je data, en ook verslagen van bijeenkomsten met ‘experts’, bijv. op 15 oktober was er een dag met 3 experts, eentje uit Slovenië en een uit Spanje en Roel Jongeneel uit Wageningen. Hun power point presentaties zijn daar ook te zien.

Vóór de vergaderingen van 21 en 22 nov dienen 3 rapporteurs van de landbouwcommissie van het EP hun rapport in. Zij mogen hun licht laten schijnen over a. strategische plannen, b. horizontale regulering (financiën) , c  marktordening. 

De vergaderingen zijn meestal via live-streaming te volgen, zie website.

Na 22 nov. moeten alle fracties aan het werk. Elke fractie heeft een schaduwrapporteur. De Nederlander Jan Huitema is dat voor ALDE (liberalen) . De ‘schaduwrapporteurs’ van de verschillende richtingen leveren hun voorstellen voor amendementen in op uiterlijk 3 december, dan worden ze besproken. 

Voor 22 november levert Platform Aarde Boer consument nog commentaar aan de leden van de landbouw-commissie, zie op deze site ook ons bericht van 17 juni