Boerenkracht: debat in Veulen bij Venray, en boek

Wanneer

15/11/2019    
20:00

De kracht van de Nederlandse boer is niet te ontkennen. Dat zagen we tijdens de boerenprotesten in het hele land. Maar waar zit die kracht precies? Zit het in de omvang? In de kwaliteit van de producten? In hun innovatiekracht? In de exportpositie of in hun duurzaamheid? Tijdens een debat vragen we het de boeren zelf.

Wij vragen het aan Limburgse boeren. Tijdens een debat gaan we op zoek naar de boerenkracht. We praten niet over, maar met boeren. De avond bestaat uit een dialoog tussen de boeren, daarna volgt een debat met de zaal. Samen zoeken we de kracht waarmee de boer de toekomst aankan. Ook wanneer die toekomst betekent dat hun veestapel moet krimpen.

Locatie: Zorgboerderij De Haam, Lorbaan 10, 5814 AE Veulen, Gratis entree

Aanmelden via info@marcvandersterren.nl

De meeste boeren die deelnemen aan het debat zijn gefotografeerd door documentair fotograaf Annie van Gemert. Ze maakte foto’s van boeren in heel Limburg voor haar boek ‘Boerenkracht – Generaties in beweging’.  Het boek is deze avond ook te koop.

Agrarisch journalist Marc van der Sterren uit Koningslust schreef tien uitgebreide interviews voor het fotoboek. Hij neemt de presentatie van de avond in handen.