Info-avond in Limburg: ‘Is er een uitweg uit de stikstofcrisis mét perspectief voor de boeren?’

Wanneer

20/10/2023    
19:30 - 21:30

Evenement type

De Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg liet boeren in Noord-Limburg aan het woord over de stikstofcrisis. In een rapport doen ze hiervan verslag, evenals van een gesprek met een medewerker van de Natuur- en Milieufederatie Limburg. Het rapport wordt gepresenteerd tijdens een infoavond op vrijdag 20 oktober, georganiseerd in samenwerking met Openluchtmuseum de Locht in Melderslo.

De informatieavond draagt bij aan het debat rond de stikstofcrisis, waarbij boeren onder vuur liggen. Hun bijdrage in de stikstofcrisis wordt als hoog ingeschat. Tegelijkertijd roepen boeren om perspectief. Tijdens de informatieavond staat daarom, net als in het rapport, de vraag centraal: is er een uitweg uit de crisis, terwijl er toch perspectief is voor de boeren? Enkele geïnterviewde boeren en Andrea Bakker van de Natuur- en Milieufederatie Limburg komen tijdens de bijeenkomst aan het woord, evenals prof.dr.ir. Oene Oenema van Wageningen Universiteit (specialisaties: landbouw en milieu, bodemvruchtbaarheid, broeikasgassen en nutriëntenbeheer), SP-Kamerlid Sandra Beckerman en Elly Michielsen, bestuurslid van de boerenorganisatie LLTB Noord-Limburg.

Het onderzoek van de Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg gaat in op hoe de boeren aankijken tegen de discussie over de stikstofproblemen, de staat van de natuur, welke rol de boeren en andere sectoren spelen in deze crisis en vooral welke ideeën ze hebben over hoe uit deze crisis te komen en welke alternatieven zij zien om uit de crisis te komen.
Informatieavond over stikstofcrisis

Wanneer: 20 oktober om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Openluchtmuseum De Locht (Broekhuizerdijk 16d, Melderslo) – entree vrij
Georganiseerd door: Openluchtmuseum De Locht i.s.m. Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg

Gasten: een aantal boeren uit Noord-Limburg, die geïnterviewd zijn ten behoeve van het rapport “Boeren aan het woord over stikstofuitstoot – Is er een uitweg uit de stikstofcrisis mét perspectief voor de boeren?”, Andrea Bakker van Natuur- en Milieufederatie Limburg, prof.dr.ir. Oene Oenema Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) en Elly Michielsen, bestuurslid van de boerenorganisatie LLTB Noord-Limburg.