Mail-actie ‘Koop van Buurman Boer’

Mail, twitter etc  voor of op 5 maart:   Minder voedselkilometers: eet uit je eigen achtertuin of van duurzame boeren in je buurt! Vind je eigen outlet op https://aardeboerconsument.nl/wp/koop-van-buurman-boer .

Waarom 5 maart? Dat is de ‘voeding’ dag van ‘7 days of inspiration’. (zie www.7di.nl/voeding).

Zie linkerkant van deze site https://aardeboerconsument.nl/wp/hier-te-koop voor alle adressen.: groententassen, landwinkels, natuurwinkels, boerenmarkten, webshops, versvoko’s etc.

In de rubriek: ‘Van de boer in je buurt’ staan boerencoöperaties per provincie. Die hebben zich onlangs verenigd in een samenwerkingsverband en willen graag leveren aan groepen, instellingen etc. in de steden in hun gebied.  Een idee voor stedelijke groepen om contact met hen op te nemen?!

Vergeet niet iedereen te vragen hier voor of op 5 maart over te mailen, twitteren etc.!

 

Zoals op het bericht voor 22 feb hieronder te zien is, is onlangs (18 feb)  het ‘Samenwerkingsverband Regionale Versketens’ opgericht. Boeren(-coöperaties) die al jaar en dag bezig zijn met duurzame ‘korte ketens’ in de landbouw hebben zich verenigd om elkaar te helpen en gezamenlijk naar buiten op te treden. Ze gaan bijvoorbeeld protesteren tegen  het feit dat de commissie die de aanbestedingsregels voor overheden aan het herzien is het aspect ‘regionaal geproduceerd’ eruit wil gooien.

Zie in het onderstaande bericht (22 feb) meer over deelnemers, criteria etc.