Presentatie van het ‘Voedsel Anders’ manifest

Vandaag 17 juni presenteren we de voedselvisie van het Voedsel Anders Netwerk. Het manifest is te vinden op Voedsel Anders manifest

Het is een breed ondersteund pleidooi voor een omslag in het denken en doen over landbouw en voedsel. Die omslag is nodig om de wereldbevolking duurzaam te kunnen voeden, stelt het manifest. Het is onderschreven door tientallen maatschappelijke organisaties in Nederland en Vlaanderen. De verschillende punten in de visie zijn gebaseerd op de uitkomsten van de eerste Voedsel Anders Conferentie in februari 2014.  Het ondersteunt ook in grote lijnen de Verklaring van het Internationale Forum over Agro-ecologie van wereldwijde sociale bewegingen uit februari 2015.

Ondertekenende organisaties op dit moment zijn: ASEED, BD Vereniging, Bioforum Vlaanderen, Both Ends, Brabantse Milieu Federatie, ETC, FIAN Nederland, Greenpeace Nederland, Hivos, ICCO, Ileia, Louis Bolk Instituut, Milieudefensie, Otherwise Wageningen, Platform Aarde Boer Consument, RUAF Foundation, Solidagro, Trans National Institute, VELT, Wervel en XminY

 Andere organisaties, maar ook individuen, kunnen nu het manifest ook onderschrijven.     We verzamelen de namen en zullen de lijst ondertekenaars met enige regelmaat verversen. Onderschrijf jij deze visie als individu of als organisatie? Mail naar manifest@voedselanders.nl. Graag naam en woonplaats, en eventueel organisatie vermelden.

We vragen jullie als lezers van deze nieuwsbrief bekendheid te geven aan het manifest in je eigen berichten op sociale media, naar jullie contacten in de landbouw en voedselwereld, in de interne communicatie en anderszins. Een van de middelen om te komen tot verandering is immers te laten zien dat er een brede en groeiende beweging is die het anders wil.
 
Werk met ons aan betere systemen van landbouw en voedsel!

Namens de kerngroep van Voedsel Anders: Tjerk Dalhuisen