Slow Food organiseert 14-15 mei Terra Madre en symposium

Kom zaterdag en zondag naar Deventer voor een een leuk, leerzaam en lekker programma voor oud en jong,  en op zondag een symposium.De Terra Madre  biedt naast de beleving van smaak en sfeer ook inhoud, informatie en debat. Zie  http://www.terra-madre.nl/terramadreNL/Home.html , en hieronder volgt het programma van het symposium op zondag (zijn wel kosten aan verbonden).

PROGRAMMA:

Op 15 mei 2011 van 9.45 tot 17.00 uur met bezoek aan Terra Madre

Het symposium wordt gehouden in het prachtige ‘Huis Nieuw Rande’, Schapenzandweg 3 te Diepenveen vlakbij het Terra Madre terrein nabij Deventer.

 

Tickets  Kaarten zijn alleen in de voorverkoop te krijgen https://slowfood.nl/webshop/. Prijs € 75  voor leden en € 100 voor niet-leden. Toegangsprijs is inclusief slow-lunch en entree Terra Madre (€ 15) en afsluitende toast.

9.30 uur Ontvangst

 9.50 opening door Arie van den Brand dagvoorzitter

 10.00 Carlo Petrini voorzitter en oprichter van Slow Food over food communities

 10.30 Jan Huijgen boer en filosoof van de Eemlandhoeve, winnaar van de Mansholtprijs 2007 over duurzaam voedsel in Nederland

 11.00 Inspirerende voorbeelden van voedselbuurtschappen:

  1. •Gert Jan Jansen Hof van Twello Gezonde producten uit een renderend landschap

  2. •Willem Treep en Drees Peter van den Bosch Willem&Drees, groente en fruit van de boer uit de buurt

  3. •Barbara Rodenburg De goede vissers, duurzame visserij in de Waddenzee

 

12.00 lunch, uiteraard slow, met de sprekers

 13.00 inspirerende voorbeelden van voedselbuurtschappen:

  1. •Taco IJzerman de Ommuurde Tuin, historische moestuin met abonnementen en een grote groep vaste klanten voor bijzondere groenten,

  2. •Tineke van den Berg Stadsboerderij Almere, biologisch-dynamische akkerbouw, groenteteelt en veehouderij met Almeerse Weelde en vrienden van de Stadsboerderij

  3. •Leo Stroosnijder De Nieuwe Ronde, groenteteelt, burger en bestuurslid van de vereniging de Nieuwe Ronde die gezamenlijk een zelfpluktuin exploiteren

 14.00 erkgroepen per regio: lekker, puur en eerlijk in de praktijk in je eigen streek. Welke initiatieven kun je opzetten, ondersteunen of combineren? Afspraken over vervolgstappen 

15.30slotwoord door Sándor Schiferli voorzitter commissie Ark&Presidia van Slow Food

 15.45 bezoek aan Terra Madre

 17.00 Asluiting op de Terra Madre met hapje en drankje