Stem tot woe. 21 sept. op de Vegetarische Slager! (hart-hoofd prijs Triodos)

[ABC-bericht] Jaap Korteweg schrijft: De Vegetarische Slager is genomineerd! Dit betekent dat we kans maken op een bijdrage van €10.000,- voor de verdere ontwikkeling van nieuwe vleesvervangers.

 Stemmen kan tot 21 september; het wordt een nek-aan-nek race. De uitslag is 24 september  Bovendien maakt iedereen die een stem uitbrengt kans op een jaar gratis koffie drinken van Simon Lévelt. Je kunt ons filmpje bekijken en stemmen via de volgende link:

  http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/hart-hoofdprijs-overzicht/de-vegetarische-slager/
Waarom Platform ABC Jaap steunt?
1 – vanwege de banden van Jaap met de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. Hij was daar ooit voorzitter van en verkoopt nu in den Haag producten op basis van soja en lupinen.
2 – vorig jaar november organiseerden wij een kritische ‘side-event’ tijdens de ‘agriculture food and climate change’ conferentie die o.a. door onze regering werd georganiseerd. Het was op lunch-tijd en we trakteerden de aanwezigen op broodjes met beleg van de vegetarische slager.
3 – in augustus deden enkelen van ons mee aan het forum over voedselsoevereiniteit in Krems, Oostenrijk. Zie live berichten over die week op deze site. Een stukje uit het verslag: Vrijdagmiddas gingen we in een kleurige optocht met sambamuziek naar een plein in de stad. Onderweg nog even actievoeren bij supermarkten, mede georganiseerd door leden van de Nederlandse delegatie, en daarna naar de  ‘kennismarkt’. Ook wij hadden wat spullen in een kraam, bijvoorbeeld biologische bollen, en zakjes graan van ‘Zeeuwse Vlegel’ met een boekje eraan waarin een ‘voedselsoevereiniteit’ verhaaltje wordt verteld in vier delen: – van de boer die Zeeuwse Vlegel graan verbouwt voor Zeeuwse bakkers, – naar de NAV ( Nederlandse Akkerbouw Vakbond)  – en naar de erwten- en lupinen teelt die de NAV graag gesteund zou zien door de EU, – en van daar naar de Vegetarische Slager in Den Haag, die vleesvervangers maakt op basis van soja en lupinen. Zie hier de tekst van het kleine boekje (4oo woorden slelchts), wel in het engels. Leuk om hierover in een-op-een gesprekjes te vertellen aan mensen die langs de kraam kwamen, en hen een zakje met graan-met-boekje mee te geven.
foto: van ‘Zeeuwse Vlegel’graan en lupinen van de NAV tot de Vegetarische Slager…………..