Update anti-TTIP campagne, en: teken s.v.p. óók tegen de vrijhandelsverdragen, we zijn er bijna!

Een Europees Platform heeft na de afwijzing van European Citizens Initiative (ECI) besloten er een zelf-georganiseerd burgerintiatief van te maken.->–>  HIER <–<–kun je deze Europese petitie tegen het TTIP verdrag tekenen. Er zijn al 870.000 handtekeningen binnen (streefgetal 1 miljoen) waarvan 13.000 in Nederland.

We hebben nog 4.000 handtekeningen nodig om ons Nederlandse ‘quotum’ te behalen, zegt het voort!

Hieronder filmpjes van de demo op 11 okt. j.l. (gemiddeld 5 minuten achter elkaar af te spelen.) Laat je inspireren door deze sprekers…..

ER is ook een brief in de maak van een aantal Nederlandse organisaties over het CETA verdrag (met Canada), dat staat nog vóór TTIP op de agenda en is een soort wegbereider. Als dat verdrag wordt goedgekeurd is het ISDS mechanisme (privé rechtbanken van de bedrijven die de regeringen beknotten) er in principe al dóór, daar wil men de Tweede Kamer voor waarschuwen. 19 november is er een Algemeen Overleg over dit onderwerp in de Tweede Kamer: waarschijnlijk weer online te volgen .

In de week dat de econoom Piketty in ons land was, was er nog een andere beroemde econoom hier, Joseph Stiglitz. Onderaan zijn mening, op 59 minuten van het filmpje, met een duidelijke Power point presentatie achter zich met bezwaren tegen TTIP. Op 1.36 minuten het ontwijkende antwoord van minister Ploumen: TTIP gaat over banen, banen, banen, al het andere is minder belangrijk…..

Dat argument w.b. banen wordt hier nog eens goed onderuit gehaald: The Trans-Atlantic Trade and Investment Partnership: European Disintegration and Other Consequsences Hier  korte samenvatting van dat stuk. De plannen zijn doorgerekend m.b.v. het Global UN Policy Model. De uitkomsten zijn veel ongunstiger dan de (geringe) banengroei die door de EU en Ploumen voorspeld wordt. TTIP zal leiden tot minder binnen-Europese handel en minder Europese integratie. 

==================================================

Stop TTIP, red de democratie   Free Focus  
1:57
 
    Ewald Engelen over TTIP en de financiële crisis   Free Focus  
4:36
 
      Bas Eickhout (GroenLinks) over vrijhandelsverdragen TTIP en CETA   Free Focus  
4:58
 
      Sieta van Keimpema over vrijhandelsverdragen CETA en TTIP   Free Focus  
5:41
[/su_table]

 

Share This