In samenwerking met Uitgeverij Jan van Arkel verschijnt in mei 2013 het boek “Heel de Wereld … op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen”. Het boek is geschreven door Jelleke de Nooy van Tol, voormalig coördinator van het Netwerk Vitale landbouw en Voeding.
HEEL de WERELD…. gaat over mooie, baanbrekende initiatieven van mensen en organisaties die duurzamer voedsel produceren. Ze herstellen kringlopen, lokaal, regionaal en mondiaal. Die zijn agro-ecologisch, innovatief en gezond. Bij jou in de buurt èn in Verweggistan. Maar er staat meer in, over hoe vernuftig onze bodems voor gezond voedsel zorgen, mits ze zelf gezond zijn. Over de veerkacht van agro-ecosystemen en consumentenorganisaties die voedselproductie aansturen. Het boek laat zien hoe we met elkaar het omslagpunt kunnen bewerkstelligen naar duurzamere vormen van landbouw in heel de wereld. Jelleke heeft veel internationale ervaring met landbouwontwikkeling-processen en dat maakt het boek erg interessant.
Geïnteresseerd? Je kunt het boek nu alvast bestellen voor 12 euro. Je krijgt het dan toegestuurd in mei 2013, dan ligt het in de winkel voor 19,50 Euro. Deze actie geldt tot 1 mei 2013 en is een vorm van crowdfunding. Jij maakt de publicatie van dit boek dus mede mogelijk, een goede investering! Op de website van het Netwerk Vitale landbouw en Voeding kun je je bestelling plaatsen. Wil je eerst nog iets meer weten voordat je besluit, dan vind je daar gratis de inhoudsopgave, de samenvatting of de inleiding van het boek, dat geeft je een idee.
Wat Jelleke er zelf over zegt:
“Het is een feest om dit boek te schrijven. Want ik ontdek steeds meer èn veel vernieuwende bewegingen, die in heel de wereld aan de gang zijn! In de praktijk, in wetenschap en beleid. Ineens, in de afgelopen paar jaren en zeker nu in 2013, worden ze zichtbaar, emergent. Het lijkt wel of er een grote transitie aan de gang is, over de hele wereld, naar herstel van kringlopen en gezond voedsel. Een beweging naar meer integrale en regionale landbouw, met genoeg voedsel voor iedereen, met herstel van bodems en zuiniger gebruik van water. Het is een beweging die onomkeerbaar is. Je leest het nog niet in de krant, maar het gebeurt al wel. Een beweging die bijna het omslagpunt, het Tipping Point, heeft bereikt.”