Vandana Shiva: we staan op een kruispunt

‘We moeten inzien dat de bedrijven onze belangen al tijdenlang niet meer dienen’, zegt Vandana Shiva, wetenschapper, milieu-deskundige, en activist voor rechtvaardigheid in de voedselvoorziening.  ‘De mensen zullen de democratie opnieuw uit moeten vinden als een echte, levende democratie.’

Inspirerend, zo vlak voor het Nyeleni Forum in Oostenrijk, waar dit ook een thema is. Luister naar dit zeer interessante (engelstalige) interview door Laura Flanders van GritTV in de VS.  Ook over de green revolution die men in Afrika wil opstarten maar waar ze ons tegen waarschuwt, na de ervaringen in India.

Vandana Shiva heeft al bij veel gelegnheden tegen de overname van haar geboorteland India door het bedrijfsleven gestreden; de ene week tegen een kernenergie centrale, de andere week tegen genetisch gemanipuleerde zaden, etc. Ze adviseert activisten  in dit interview van 20 minuten hoe ze zich kunnen verzetten tegen de steeds nauwere vervlechting van overheid en bedrijfsleven.

voor de video zie http://www.commondreams.org/video/2011/04/30

============================================

p.s. zie een goed artikel over de zogenaamde ‘Green Revolution’ in Afrika op dekritische Amerikaanse site www.truth-out.org:

http://www.truth-out.org/second-green-revolutionaries-gates-foundation-and-monsanto-push-ge-crops-africa/1310411034

Ook hier weer schrijnende voorbeelden van de overname van landen en mensen door het bedrijfsleven in het artikel ‘Monsanto and GAtes Foundation Push GE Crops on Africa’.