Verzoek aan winkelbedrijven om RTRS-gecertificeerde soja af te wijzen. Teken petitie tegen deze soja en zie grappig filmpje.

Verschillende Europese organisaties waarond Friend sof the Earth, Via Campesina maar ook nederlansdse groepn zoals de NAV en de NMV en ASEED vragen winkelbedrijven om producten met de zogenaamde ‘veranwoorde’ (ggo) soja te mijden en aan meer duurzame oplossingen te werken, zoals  het vervangen van geïmporteerde soja door lokaal geproduceerd voer.

Zie hier de hele brief

Petitie tegen RTRS-soja (en: tekenfilmpje)

In een aantal Europese landen is een petitieaktie gestart waarin consumenten de supermarkten en voedingsindustrie duidelijk kunnen maken dat ze geen producten willen kopen waarin gecertificeerde RTRS-soja is verwerkt.
Verder is er op You Tube een grappig animatiefilmpje geplaatst over een varken dat onderzoek doet naar die foute soja. Het filmpje is te beluisteren in het Nederlands (en 5 andere talen).

Meer over de petitie en het filmpje op supermacht.nl
http://www.supermacht.nl/schone-schijn-othermenu-32/60-duurzaamheid/362-stop-het-groenwassen-van-foute-soja-teken-de-petitie-aan-supermarkten-ook-animatiefilmpje