Youth Food Movement (YFM) academie: 7x in 2012

De Youth Food Movement (Slow Food, jongeren tot 35 jaar) vindt het belangrijk dat jonge mensen nadenken over hoe voedsel nu en in de toekomst wordt geproduceerd en geconsumeerd. Sinds 2010 organiseert zij daarom de YFM academie, een interdisciplinair lesprogramma voor jonge professionals en studenten met als doel: het verbeteren van de toekomst van ons mondiale voedsellandschap.

Voor meer info over de cusus in 2012 zie hieronder en op http://youthfoodmovement.nl/nieuws/51. , en zie de folder.

Voor info over de inhoud van cursussen in 2010 en 2011: http://youthfoodmovement.nl/p/academie  (Prima niveau. Wel is de insteek globaal genomen: ‘de consument moet veranderen’. Wij hebben aangeboden het aspect ‘het regeringsbeleid, c.q. het EU beleid moet veranderen’ in 2012 in te brengen.)

===================================================

Info van YFM:

Wie zich verdiept in het onderwerp voedsel ontdekt dat bijna geen onderwerp ingewikkelder is. De productie en consumptie van voedsel heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke, ecologische en economische thema’s van deze tijd. Samen met andere jonge professionals (leeftijd t/m 35 jaar) willen wij nadenken over de toekomst van ons voedsellandschap. De YFM Academie omvat acht lesdagen welke verschillende thema’s behandelen (onderwerpen zoals vis, vlees, biodiversiteit, smaakeducatie, maar ook marketing komen aan bod) en een Studiereis. De deelnemers nemen wij mee naar verschillende locaties waar meer geleerd wordt over de herkomst van ons voedsel en de weg naar onze keukentafel. Tijdens deze lesdagen voeren we gesprekken met vooraanstaande opinie- en beleidsmakers.

Dus ben of ken jij een boer, diëtist, bedrijfseconoom, slager, kok, salesmanager, fooddesigner of filosoof die verder wil kijken dan zijn eigen vakgebied lang is? Streef jij ook verandering van het voedsellandschap na? Meld je dan nu aan! Meer weten over de academie of gastsprekers in voorgaande jaren?

Bezoek onze website www.youthfoodmovement.nl Inschrijven kan t/m 30 november 2011.
Kosten voor deelname aan het volledige programma inclusief studiereis zijn 250 euro.

Voor meer informatie kunt u mailen naar academie@youthfoodmo

 Sponsors: Rabobank & Restaurant Merkelbach Amsterdam